IntelliManage - הפרויקט מתקצר - ומהר
הפרויקט מתקצר - ומהר
זה הזמן להדק את החגורה:
קיצור לוחות הזמנים לחסכון בתקציב,
בסביבה משתנה וביכולות מצטמצמות.
         מתחילים כאן         
בלוג
בלוג > מיתוסים

מיתוס 19: גנט אינו כלי דינמי

בשיטות הניהול של פעם הניחו שבתחילת הפרויקט מתכננים אותו, אחר כך מקפיאים את ההגדרות ומנהלים את הפרויקט לפיהן. הציפיה היתה שתכנון הפרויקט בתחילתו, כולל תכנון לוחות הזמנים, יהיה קרוב למושלם. לכן, בסיום התכנון הוקפאו גם לוחות הזמנים, והם שימשו למעקב אחרי "תכנון מול ביצוע" באחד מן האופנים הבאים:
  1. הגנט המשיך להציג את התכנון המקורי, ועדכון ההתקדמות בפועל הראה על פערים הולכים וגדלים.

  2. שמר בגנט התכנון המקורי (Baseline), וניתן היה להראות את המצב הנוכחי מול התכנון המקורי.

מכאן צמח המיתוס שהגנט מייצג בעיקר את התכנון המקורי, שאינו ניתן לשינוי.

היום כבר יש הבנה שבמהלך ביצוע פרויקטים חלים שינויים רבים ושהקפאת הדרישות לזמן רב בדרך כלל אינה משחקת לטובת תוצרי הפרויקט. לכן, לעיתים קרובות מחליטים על שינויים, גם מהותיים, לאורך כל שלבי הפרויקט. במידה רבה זה לטובה, אבל מומלץ להיזהר מהקיצוניות השנייה, שבה אין כמעט תכנון משמעותי מעבר לשבועות הקרובים.

רבים מאלו שהשתמשו בגנטים בתקופות קודמות, חושבים שהגנט חייב להיות מוקפא, ולכן לא יכול לשמש פרויקטים שבהם חלים שינויים לעיתים קרובות. זה נובע בדרך כלל מהיכרות שטחית של יכולות הגנט ואי הצלחה בשימוש בו בשיטות של פעם. למרבית הצער, את הידע השגוי הזה הם מנחילים לעיתים לדורות הבאים.

בפועל, כאשר אנחנו מבינים שהפרויקט שלנו דינמי, עלינו לאפשר גם לגנט להשתנות באופן דינמי, כדי שיתמקד יותר בתכנון העתיד מאשר בהשוואה לעבר שכבר אינו רלוונטי. למרות שהרבה מן המשתמשים לא מודעים לכך, כלי הגנט המתקדמים יותר יודעים לחשב ולהראות ללא מאמץ רב את השפעת השינויים (העברת משימות בין אנשים, שינוי תכולה, אילוצים חיצוניים). זהו כלי חזק, המאפשר לנו להמשיך להבין ולשלוט במצב ובזמנים הנובעים ממנו, גם כאשר חלים בו שינויים רבים ולעיתים קרובות.

בשימוש נכון יש לגנט יכולת להראות מיידית את השפעת כל שינוי. זה מאפשר לנו לשמור בכל עת את היכולת להבין בצורה טובה את מצבנו לטווח הקצר והארוך, לזהות בעיות מראש ולפתור את חלקן.

למשל בדוגמא הפשוטה הבאה, שבה צוות של שני אנשים מבצעים פעילות בסבבים של שבועיים:


אם לא נציג את המשימות על גנט, יש סיכוי גבוה שבמקרה של דחיית התלות החיצונית (External dependency) ביומיים לא נראה מייד שלא נספיק לסיים את Task 8 בגירסה הנוכחית.

בשימוש בגנט נראה מיד שכדאי לא לבזבז זמן על Task 1 ו-Task 8 בסבב הנוכחי, כי ממילא לא ניתן יהיה להשלים את Feature 1 במסגרת הסבב. זה עשוי לפנות לנו זמן להקדמת השלמת ביצוע Features שלמים אחרים, שיכללו כבר בסבב הנוכחי, בלי לפגוע ביעדים נוספים (Feature 1 ממילא יסתיים רק בסבב הבא). המשמעות היא שבסוף הסבב הנוכחי יהיה בידינו מוצר טוב יותר מאשר היה לנו ללא הגנט.

אפשרות אחרת היא שאם נבין מייד שדחיית התלות החיצונית תגרום לכך ש-Feature 1 לא יושלם במסגרת הנוכחית, נפעל ביתר מרץ כדי למנוע את דחיית התלות החיצונית, וגם כך נשפר את התקדמות הפרויקטים שלנו, כי יתכן שנצליח למנוע את הדחיה, וכך בסוף הסבב יהיה בידינו מוצר הכולל את Feature 1.


נכתב ע"י רונית סנה
IntelliManage
 
   שאלות ותגובות למיתוס זה ניתן להעלות כאן

שתפו אחרים

שתפו אחרים
שתפו אחרים
שתפו אחרים
 
בבלוג שלנו מופיעים מאמרים, טיפים, ציטוטים, מיתוסים ופינת הטריוויה.

לקבלת הודעה כאשר מתפרסם תוכן חדש בבלוג,
עקבו אחרינו
מקימים/משדרגים פעילות PMO?

  • הטמעת מתודולוגיה מהירה.
  • הקמת/שדרוג הפעילות.
  • ליווי מקצועי.
לקבלת תוצאות יוצאות דופן.


מתחילים כאן
     


בונוס
תמיכה טלפונית


Copyright © 2000-2024 IntelliManage, All rights reserved.