IntelliManage - הפרויקט מתקצר - ומהר
הפרויקט מתקצר - ומהר 

בלוג > מיתוסים

מיתוס 13: הכלי יפתור את הבעיה בניהול הפרוייקטים

זה הולך ככה: הפרויקטים שלנו לא מתנהלים כמו שצריך? נתחיל להשתמש בכלי לניהול הפרויקטים.

עדיין יש בעיות? נעבור להשתמש בכלי ארגוני לניהול פרויקטים (EPM - enterprise project management).

לא פתרנו את הבעיה? נלביש על הכלי הארגוני תוספים למיניהם, שיספקו תצוגות נוספות למנהלים, ידרשו מן העובדים לספק מידע נוסף ויספקו ניתוחים שלו.

עדיין לא טוב? נחבר את מערכת ניהול הפרויקטים המורכבת שלנו למערכות ארגוניות אחרות (מישהו אמר קשר דו-כיווני ל-ERP ולא קיבל?).

לא מצליחים להשתלט על מה שקורה? סימן שגנטים לא מתאימים לחברה שלנו / אף פעם לא עובדים / משהו דומה. אפשר גם לחפש אשמים...

כלים יכולים לעזור בניהול פרויקטים. לפעמים הם יכולים שלא לעזור. זה תלוי בכלי וביישום שלו, אבל לא רק בהם. לפעמים הם יכולים להפריע.

כלי בלבד לא יפתור את הבעיה כמעט אף פעם. לבעיות בהתנהלות הפרויקט שלכם יש תמיד יותר מגורם אחד. כדי לפתור או לפחות לצמצם בעיות אלה באופן ניכר, נדרשים שיפורים במספר אספקטים. גם כאן, זה תמיד המצב.

בנוסף, בהטמעת מערכות מורכבות יש סיכון, כי הן עלולות להפריע לפעילות בגלל הסיבוכיות הרבה שלהן והביורוקרטיה שהן מכתיבות. לכן, כדאי לחשוב פעמיים לפני שהולכים לכיוון כזה. העובדה שמערכת אוגרת הרבה נתונים ומציגה אותם בצורות שונות, לא בהכרח אומר שאוסף הנתונים הזה יקדם את הפרויקטים שלכם.

לכן אני ממליצה לבחון אספקטים שונים בניהול הפרויקטים: כלים, שיטות, עניינים בין אישיים, מבנה ארגוני, התמודדות עם דרישות לקוחות/השוק, עבודה עם קבלני משנה ועוד - על מנת לגבש תוכנית פעולה לשיפור. קבלת יעוץ אובייקטיבי מגורמים חיצוניים יכול גם הוא להועיל.


נכתב ע"י רונית סנה
IntelliManage


Copyright © 2000-2024 IntelliManage, All rights reserved.